fbpx

Contactformulier
Openingstijden

 • Maandag:Gesloten
 • Dinsdag:09:00 - 17:30
 • Woensdag:09:00 - 17:30
 • Donderdag:09:00 - 17:30
 • Vrijdag:09:00 - 17:30
 • Zaterdag:09:00 - 17:00
  Let op; op zaterdag werkplaats gesloten.
  Alleen halen en brengen
 • Zondag:Gesloten

Easy Install Satellite System (EISS)

Astra 23 ontvangen in de Algarve ?

Deze 65 cm schotel wordt voor de Algarve uitgeleverd met een Inverto black ultra lnb omdat deze combinatie daar werkt.

Onze set uitgetest in Albufeira, op dezelfde plek staat een Triax 89cm met statief welke geen beeld gaf op Astra 23.
Op de foto is te zien hoe dat wij de arm met scharnieren exact op de juiste positie hebben gebracht met professionele meetapparatuur om de maximale belichting te verkrijgen zonder storing zodat onze 65 cm schotel wel werkt op Astra 23 in HD.

Op dit moment is de 65cm aluminium schotel van Rian een van de weinige , zo niet de enige “van zo een kleine diameter”, welke in Albufeira, het meest zuidelijke puntje van de Algarve in Portugal de Nederlandse Canal Digitaal zenders van Astra 23.5 zonder problemen kan ontvangen.

Hoe komt dat nu?

De Astra 23 wordt door Astra 19 bij veel schotels finaal weggedrukt.

Twijfelt U, kijk naar de film op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=c1eI8VzRC1E
en vraag bij de echte vakhandel naar hun ervaringen met onze schotels !

Meer info

Omdat een schotel een spiegel is, en signalen van verschillende invalshoeken reflecteert en er schotels geleverd worden met verschillende F/D verhoudingen ,canal digitaal duo lnb’s levert voor 60 cm schotels welke in 80cm schotels gehangen worden en vice versa, winkeliers zomaar diverse merken schotels en lnb’s willekeurig door elkaar heen leveren, waardoor de feedhoorn bij die schotels niet perfect in het brandpunt staat, of goedkope lnb’s waar de impedantie aanpassing in de feedhoorn niet correct is, of de antennetjes horizontaal en verticaal niet perfect onder 90 graden staan, komen ze samengebundeld als 1 satelliet in de feedhoorn.

En omdat het EIRP (ontvangen vermogen) van de Astra 23 daar ter plaatse stukken minder is dan die van Astra 19, en ook nog diverse transponders op dezelfde frequenties, en de signaalopbrengst en crosspolarisatie-scheiding bij een slechtere schotel stukken minder is, en er veel lnbf’s zijn waarbij de AGC extreem is, wordt Astra 23 finaal ondergesneeuwd.
Wanneer de AGC maximaal blijft regelen op astra 19 wordt de openingshoek schijnbaar wel een 6 graden.

De F/D voor een prime focus is makkelijk te berekenen, maar voor een offset komt er veel meer bij kijken, ook vanwege de elliptische vorm. Vandaar dat wij alles meten en produceren op maximaal resultaat, zie foto 1, en download HDTV vergelijking Rian65 – Triax64, want meten is weten, en voor we iets roepen hebben we het wel eerst terdege uitgeprobeerd.U kunt de foto’s van de metingen op onze website downloaden ter controle.
Binnen afzienbare tijd produceren wij een demo video uit Portugal op You tube.

Onze schotel wordt dieper getrokken en is helemaal glad zonder reflectie verstorende fasefouten veroorzakende ribbels aan de buitenrand. En omdat wij toch een f/d verhouding maken welke volgens het rekenprogramma van Paul Wade gelijk is aan 0.7 is de openingshoek kleiner met de juiste feedhoorn.
Wij produceren de schotel volledig zelf en passen wij de arm en het focuspunt exact aan aan de gebruikte feedhoorn van 0.6 en met de schotel exact op de juiste offset hoek voor maximale reflectie, positioneren wij de lnb exact t.o.v het brandpunt met de hoogste haalbare gain en C/N, de laagste BER en MER waardes,minimale faseruis (belangrijk voor 8psk ).
We middelen tussen belichting en overspil.
Dus de maximale belichting voor gain, maar de minste overspil voor de thermische ruis wat voor 8psk signalen belangrijker is dan gain. Je ziet dan ook dat de triax meer gain heeft dan onze schotel maar een slechtere digitale ontvangst.

Onze schotel heeft daarom die problemen niet,en kan daardoor als de skew perfect staat afgesteld voor de regio, de signalen van Astra 23 nog wel goed gescheiden houden van Astra 19.

Adviesverkoopprijs: €199,-

Fotogalerij
Video's