fbpx

Contactformulier
Openingstijden

 • 2e Pinksterdag(maandag):10:00 - 16:00
 • Maandag:Gesloten
 • Dinsdag:09:00 - 17:30
 • Woensdag:09:00 - 17:30
 • Donderdag:09:00 - 17:30
 • Vrijdag:09:00 - 17:30
 • Zaterdag:09:00 - 17:00
  Let op; op zaterdag werkplaats gesloten.
  Alleen halen en brengen
 • Zondag:Gesloten

Caravan in de stalling? Lees eerst dit!

Het kampeerseizoen zit er voor velen weer op. De camper caravan of vouwwagen mag weer naar de stalling. Hoe bereid je jouw caravan of camper goed voor op een winter in de caravanstalling? Moet je nu juist wel ventileren of niet? Is het handig om een vochtvreter te plaatsen? Wat doe je met de handrem en de accu? Allemaal vragen die dan al snel de kop op steken.

Schoon in de stalling!

Vuil en vocht veroorzaken een hele hoop schade aan uw caravan of camper. Zeker wanneer deze voor langere tijd wordt gestald. Vuil en vocht trekken ongedierte aan en veroorzaken schimmel! Zorg er dus voor dat uw caravan goed schoon en droog is voordat deze de stalling in gaat. Tijdens het stallen is het belangrijk de caravan permanent te ventileren. Zorg dus voor een droge schone stalling en voorkom daarmee dat uw caravan juist vochtig en vuil wordt van de stalling! Vergeet ook de voortent niet!
Het gebruik van vochtvreters wordt afgeraden!
Zorg dat kasten en laadruimtes goed geventileerd worden. Zeker de koelkast, én het vriesvakje, moeten goed worden geventileerd!

Was uw caravan goed voordat deze in de stalling gaat. Vuil laat zicht moeilijker verwijderen wanneer dit te lang op de caravan achter blijft.

Stalt u uw caravan buiten? Een caravanhoes kan dan bescherming bieden tegen vuil en weersinvloeden. Gebruik uitsluitend goed ademende hoezen en zorg dat deze goed bevestigd worden en niet klapperen. Gebruik in geen enkel geval een plastic zeil of een niet ademende hoes!

 

Checklist techniek:

-De mover accu uit de caravan verwijderen en thuis zo nu en dan opladen.

-Gasflessen afkoppelen en veilig opslaan.

-Watersysteem zorgvuldig aftappen (vergeet ook het spoelreservoir van het toilet niet!)

-Toiletcassette leegmaken en reinigen.

-Banden op de juiste spanning zetten.

-Bij voorkeur de handrem niet aantrekken tijdens het stallen. Deze kan vast gaan zitten!

-Combirollo’s omhoog.

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht

Snel menu